Kostvejleder og Sundhedscoach uddannelsen

Sundhedscoach og kostvejledning med mennesket i fokus nu som online.

Bliv certificeret kostvejleder og sundhedscoach hos Henriette Søvind

HENRIETTE SØVINDS KOSTVEJLEDERSKOLE

Gennem kostvejleder- og sundhedscoach uddannelsen får du de nødvendige værktøjer til at kunne hjælpe dine klienter med både fysisk og mental sundhed gennem sund kost, skyggesider og livsdesign & coaching.

 • Du vil få en professionel uddannelse, hvor vi går bag mennesket for at se, hvorfor spiser vi som vi gør.
 • Du vil lære, hvordan vores skyggesider påvirker vores spisemønstre.
 • Du vil kunne få dig selv og dine klienter til at forstå de signaler, der opstår inden vi overspiser.
 • Du vil få andre og dig selv til at kunne mestre et sundt liv i en travl hverdag.

Dato for undervisning:

Tirsdags hold fra 8:30 -12:00
5 januar, 19 januar, 16 februar, 16 marts, 13 april, og 11 maj.

Mandags hold fra 18:00 - 21:30
11 januar, 1 februar, 22 februar , 15 marts, 12 april,og 10 maj.

Lørdags hold fra 9:00- 12:30
9 januar, 23 januar, 20 februar, 13 marts, 10 april og 8 maj .

 
OM UDDANNELSEN

Min uddannelse er bygget op omkring den sidste nye forskning omkring Maslows motivations- og behovsteori samt mine 10 års erfaring som kostvejleder. Der vil yderligere blive sat stort fokus på den mentale del som skyggesider og den ny populære trend i USA - nemlig livsdesign. Livsdesign hjælper dig til at kunne designe dit og andres liv og slutte fred med gamle mønstre, som står i vejen for din og andres sunde livsstil - både fysisk og psykisk!

Det handler ikke bare om at få den rigtige madplan, men om at finde ud af, hvad der forhindrer dig og andre i at spise sundt. Omvendt vil denne uddannelse gøre dig til mester i livsforståelse på et højere plan, hvor du vil opleve, at alt i livet kommer af dine handlinger. 

Du vil gennem 6 måneder blive undervist i kostprincipper, coaching og de psykologiske barrierer for at opretholde den sunde livsstil. Du bliver således kvalificeret til at varetage kostvejledning på et professionelt plan både i eget hjem, hos din familie og klienter.

 

Eksamen:

Der afholdes en skriftlig og mundtlig eksamen efter endt uddannelse. Her tildeles der kursusbeviser med titlen bestået (ved bestået eksamen) eller deltaget (ved ikke bestået eksamen).

Sted: over zoom ..


Undervisere:
Undervisningen gives af Henriette Søvind, som er uddannet NLP-master & Trainer, livsdesigncoach, skyggevejleder og certificeret kostvejleder. Derudover er hun også forfatter til bogen: Hvem ejer dig, det gør du! og Kogebogen Slank med chokolade!.


 
 

Betal uddannelsen online:

Engangsbeløb:
Uddannelsen kan betales med et engangsbeløb på kr. 8.900.

Depositum og ratebetaling:
Der er mulighed for at betale uddannelsen i rater. Der indbetales et depositum på kr. 2.500 samtidigt med 1. rate på kr. 1.995 ved tilmelding. Herefter 3 rater af kr. 1.995,-/md., som du modtager opkrævning af via mail.
Samlet pris i alt ved ratebetaling kr. 10.480,-.

Tilmelding og betalingsmuligheder:  
Du tilmelder dig uddannelsen via hs@henriettesoevind.dk eller direkte til Henriette Søvind på tlf. 31 52 60 10. Du kan betale via MobilPay på 26759 eller via webshoppen. 

Fortrydelsesret: 
Vi følger forbrugeraftaleloven §18 ift. fortrydelsesretten, hvilket betyder, at der er 14 dages fortrydelsesret fra aftalens indgåelse (betaling), til sluttidspunktet for mulig fortrydelse. Dog vil der være et administrationsgebyr på 500 kr.
 

Modul 1

 • Velkomst, praktiske informationer og gennemgang af uddannelsesforløbet samt indhold.
 • Introduktion og grundig gennemgang af kostkombinationsprincippet.
 • Gennemgang af proceduren ved fedtprocentsmåling.
 • Kroppens forbrænding, fordøjelse, optagelse samt kroppens døgnrytme.

Modul 2

 • Opsummering af kostkombination – spørgsmål og tvivl afklares.
 • Introduktion og grundig gennemgang af blodsukkerbalancen, glykæmisk index (GI), glykæmisk load (GL) og når sukkeret driller.
 • Hvad er fiber og hvorfor er det godt for kroppen?
 • Undervisning i næringsstoffet: Det sunde og usunde fedt.
 • Undervisning i næringsstoffet: Protein.

Modul 3

Du vil lære, hvordan skyggesider er skabt, og hvordan de dannes tidligt i barndommen som dispositioner, der er uforenelige med den livsform eller det miljø, som man lever i.

Skyggesiderne kan manifestere sig i hverdagen som ubevidste handlinger eller fortalelser. Man projicerer ofte sine skyggesider over på andre personer. Denne projektion kan ske på såvel det personlige som det kollektive samfundsmæssige plan ("Det er de andres skyld").

Modul 4

 • En hel dag med livsdesign.
 • Hvordan designer du dit og andres liv?
 • Hvad skal der til for, at du kan nå dine mål, og hvordan holder du fokus?
 • Er livsdesign lige med livskvalitet? For vi støder ofte på ordet livskvalitet inden for livsdesign, men hvad er livskvalitet? 
 • Naturligvis er det individuelt, men hvad er det for dig?

Modul 5

Kerneværdier
Dine kerneværdier er dine vigtigste værdier. Hvis du ikke lever i overensstemmelse med dine personlige værdier, er du ikke autentisk. Det kan give anledning til manglende motivation og energi, og dit liv føles meningsløst, hvilken tit giver lyst til overspisning. Hvis du ikke følger dine personlige værdier, kommer du ofte til at handle i modstrid med dine inderste ønsker og behov. På sigt opbygges indre spændinger og konflikter, der saboterer din effektivitet, fremgang og livsglæde. Derfor vil vi på dette modul arbejde med kerneværdier.

Vi vil også arbejde med nudging, som er et værktøj til adfærdsforandring. Et 'nudge' er et kærligt puf i den rigtige retning, og det handler om, at gøre det rigtig på den nemmeste måde for dig og din klienter. I praksis kan det fx være at bruge mindre tallerkner til måltidet. Jo større tallerkenen er, jo mere mad putter vi typisk på den, når vi spiser.

Modul 6

Coaching i aktiv lytning
•Hvad er det?
•Hvordan gør vi det?
•Hvordan kan vi flyttes fra den indre konflikt?
•Hvordan coacher man, så det lykkes at assistere den coachede til selv at definere mål og finde løsninger?
•Hvordan kan vi integrere nye vaner ind i dagligdagen på en overskuelige måde?
•Her vil du lære at lave en strategiplan for et vægttab eller nå andre mål i forhold til sundheden: Motivation og handlingsplan (SMARTØF).

Her lærer du, hvordan du som coach har ansvar for processen i en coaching samtale eller på gulvet til en workshop. Det er ikke din opgave at løse problemer og sætte mål, men via aktiv og opmærksom lytning samt åbne, nysgerrige spørgsmål at hjælpe den coachede ind i sit eget løsningrum.

 

Afslutning med udlevering af eksamensbeviser .