Kontakt os på Tlf. 31526010

Historien bag min passion for livsdesign
 

Jeg vil leve mit liv, til den dag jeg dør! Det er indgroet i mit mindset, men har også givet mig mange knubs igennem livet. For jeg har besteget bjerge, men der har også været store stenskred - helt ned i dybet - hvor jeg har haft svært ved at rejse mig igen. Men gennem årene har mit arbejde med skyggesider, adfærdsdesign og NLP-værktøjer givet mig evnen til at rejse mig hurtigere end nogensinde. 
I dag kan jeg sige med ro i sjælen, at jeg har oplevet alt, men jeg vil gerne nå mere. 

Det stod ikke lige frem i mine kort, da jeg blev født, at jeg skulle ende her, hvor jeg er i dag. Jeg blev født i 1971 på en smuk sommerdag af en kun 17-årig kvinde, der var ramt af bipolar. Derfor gik der også kun to år, før jeg blev adopteret af mine mors forældre. De gav mig en barndom, hvor jeg næsten kunne få, hvad jeg pegede på, med den var desværre også godt krydret med skyld og skam. Jeg havde en konstant følelse af, at jeg var forkert eller boede hos den forkerte familie - jeg hørte bare ikke rigtig til!

Men på trods af en hård start på livet med mange psykiske tæsk, var der altid et håb inde i mig, der tænkte, at i morgen bliver alting bedre. Det er den filosofi, jeg lever mit liv ud fra i dag, og det er den leveregel, min elskede morfar har givet mig i dåbsgave. En dåbsgave der har drevet mig langt i mit voksenliv.
Måske er det derfor, at jeg er så forelsket i mit arbejde med livsdesign, for det gør mig stærk og holder mig fast i at gå efter mine drømme. Både de drømme der gælder succes på jobbet, men også når det gælder familien, kærligheden, økonomien og min sundhed. Alle fem punkter er en lige så stor del af det at have succes i livet for mig!  
 

En vinder for mig er en drømmer, der aldrig giver op


Men jeg ville også lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker nemlig at se et andet menneske vokse - især når jeg kan se, at de har evnen, lysten og talentet, men blot mangler modet til at gå hele vejen.  

Dette gør sig også gældende i min undervisningsform og den måde, jeg er coach på. Personligt ser jeg livet som en legeplads, hvor alt er muligt ud fra de ressourcer, vi har fået tildelt os i livet - hvor fortid ikke bestemmer vores fremtid.

Derfor vil jeg også altid kigge på et menneske, som det er og ikke, hvad jeg vil have det til. 

Samtidig er det også vigtig for mig at fortælle mine elever, at de aldrig ville kunne flytte et andet menneske længere, end de selv er nået. Derfor har jeg lavet en 24 timers regel, der hedder: Hvis jeg coacher et andet menneske i noget, jeg ikke selv har eller kan mestre, så giver jeg mig selv 24 timer til at få det integreret til skyggesiden, ellers vil jeg miste det at være autentisk! 
 
Måske er det også derfor, jeg tit bliver kaldt mønsterbryder eller mælkebøttebarn – og sådan er det sikkert også, når man kigger på min karriere.
 
Men det vigtigste for mig er at være et helt menneske. At kende mig selv og mine ressourcer. Det har jeg opnået gennem mit arbejde med mine skyggesider, livsdesign og ved at nørde i adfærdsdesign. I dag kan jeg sige, at jeg har sluttet fred med min overspisning, mit lave selvværd og fået styr på min angst.

Adfærdsekspert inden for kvindesind

 
Det gør, at jeg i dag godt tør at kalde mig selv adfærdsekspert inden for kvindesind, for jeg har gennem de sidste 11 år mødt over 10.000 kvinder i min virksomhed, hvor de fleste led af lavt selvværd, stress, angst eller desperation. Alt sammen noget som de har bygget op gennem deres liv, alene af den grund at de ønskede at blive set og elsket.  

Jeg blev selv selvstændig i 2010. Dengang var der ikke mange, der troede på mig. Det lå jo ikke i mine kort, at jeg skulle blive coach, underviser og foredragsholder. Men indtil videre har jeg opbygget en kostvejlederskole og en adfærdsskole, hvor der har været over 5.000 elever igennem mine uddannelser. Jeg har holdt over 4.000 foredrag, stået på scenen i Musikkens Hus i Aalborg overfor 600 mennesker, været debattør til Folkemødet, skrevet bogen 'Hvem ejer dig, det gør du' og lavet kogebogen 'Slank med chokolade'. Og hver eneste gang har omdrejningspunktet været at hjælpe mennesker med at få adgang til et bedre liv og troen på en fantastisk fremtid.

Jeg er totalt skudt i menneskers adfærd - især kvinders - fordi det netop var kvinders mangel på selvværd, der har præget en stor del af mit eget liv. Især gennem min opvækst. Derfor har jeg valgt at lægge alle mine kræfter i at styrke kvinders tro på dem selv, men også at vise dem vejen til at det er okay at være sårbar, feminin og følsom - for det i sig selv kan være en styrke!

Familien i fokus

Personligt er jeg mest stolt af at have skabt en familie sammen med mine to piger, hvor vi taler åbent med hinanden om vores styrker og svagheder. Vi gør os umage med at spille hinanden gode, og det er bestemt ikke, fordi vores lille familie ikke har været udfordret på mange punkter. Kort tid efter børnenes far og jeg gik fra hinanden, får min ældste datter konstateret bipolar. Samme år bliver jeg påkørt og mistede det meste af hukommelsen og får oven i hatten to piskesmæld og en diskusprolaps. I året forinden havde jeg åbnet min egen forretning og købt en alt for dyr ejerlejlighed.

Men jeg rejste mig igen mod alle odds. Selv lægerne havde svoret, at jeg ikke kom ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg besluttede mig for, at alle de kriser vores lille familie havde mødt, skulle blive vores styrker. Jeg vil have en familie, hvor vi ikke måler os med hinanden, men elsker hinanden ubetinget - både for vores svage og stærke sider. Her skulle ingen føle sig som et offer. At dyrke sit selvværd kommer først.
For at vi kunne komme tættere på hinanden, arbejdede vi benhårdt med kerneværdierne i vores familie. Vi er ikke alle ens - vi har forskellige værdier, men vi ønskede alle tre, at vores familie skulle være et sted, hvor man føler sig elsket, set, hørt. Et sted man tager hen, når man har brug for tryghed. 

Kærneværdierne er også ét af de moduler, mine elever elsker mest. Når du arbejder med dem, er det som om, du møder dig selv for første gang. Hvad betyder egentlig noget for dig, og hvad skal der være i spil for, at du trives og har det godt?

 
Hvis du har lyst til at vide mere om mig, kan du følge med i mit liv på Instagram, Facebook, og LinkedIn. Du kan også med fordel skrive dig op til mit nyhedsbrev, som udkommer, når jeg har noget på hjertet. Her holder jeg dig løbende orienteret om mit liv, mine lærepenge og konkrete tips, som du selv kan anvende i dit liv. 
 

Andre siger:

 
Karina

"Hej aller skønneste og sødeste Henriette, du er virkelig savnet. Det er så vildt, hvor meget og hvor stort et boost, vi har lært og lærer af dig. Jeg tænker dagligt over "pyt", som nu er blevet til PYT, altså ikke stresse over "den skide bro er oppe igen" og jeg skal vente. Nej mere "hvor bor vi smukt", nu kan jeg lige nyde roen (godt nok bro blinke lyde, meeeen), kigge udover Sønderborg Havn. Arh men masser af "småting" gennem dagen, som jo er endt med at blive til elefanter, da små ting jo fylder mere end store.
Så jeg takker dig himmelhøjt, savner undervisningen og din trygge stemme voldsomt meget, så jeg GLÆDER mig til August. God sommer skønne dig."Kære Henriette,

Jeg har længe villet skrive til dig og så nu endelig mit snit. Jeg har fået så meget mere ud af dette forløb, end jeg nogensinde havde turde forestille mig, derfor fortjener du big time denne mail.

Jeg tilmeldte mig til forløbet med en lille smule skepsis, men stadig med ønsket om at vide mere om kost. At jeg så skulle ende med en enorm personlig udvikling, kæmpe viden og forståelse af kosten og dens rolle i vores liv samt at tabe kilo, jeg ikke engang havde troet var muligt, er simpelthen intet mindre end fantastisk!!

Jeg har aldrig set mig selv som overvægtig. Men når jeg ser billeder fra sommeren, hvor vi startede og nu, bliver jeg simpelthen stolt. Jeg er ikke færdig, og jeg kunne også sagtens have nået mere på denne tid. Men mit liv har været vildt turbulent det sidste års tid og nogle gange må man acceptere, at andre ting spiller ind. Hvordan jeg ser ud udadtil er en ting, hvordan jeg har det med min krop og føler indvendig er en helt anden ting, og der er sket kæmpe forandring. Jeg har tidligere været hjernevasket af fitnessverdenen og levede i troen om, at jeg skulle spise proteinpulver, kosttilskud og kæmpe mængder af kulhydrater og proteiner for at opbygge muskler. Uha, jeg er en klogere pige i dag. En pige, som har det meget bedre i sin krop, efter alt det, jeg troede var sundt, er røget ud big time.

Men også en pige, som har en langt bedre mental sundhed. En, der tør prioritere sig selv - og ikke ender på nederste etage på plejehjemmet længere ;-)

Jeg har foretaget en investering i mig selv, som jeg ALDRIG vil fortryde. Og du skal have den største tak!! Du har rykket min grænser, skubbet til mig og fået mig til at forstå, hvad det rent faktisk er min krop har brug for og har godt af. Tak er et fattigt ord i denne situation.

Jeg ønsker dig alt det bedste i alle henseender fremover!

De bedste hilsner,
Matilde BrønnumJeg har i januar-juni 2016 haft fornøjelsen at blive uddannet som Kostvejleder og Sunhedscoach hos Henriette.  
Jeg har (selvfølgelig) tabt mig – og det er rigtig dejligt – men det er faktisk slet ikke det vigtigste Henriette har givet mig med på min videre færd.
En af Henriettes store styrker er hendes ærlighed – hun har et fantastisk nærvær og brænder vildt for at gøre en forskel. Så nogle gange siger hun ting som er ilde hørt, men det der er smukt ved Henriettes facon er at du efter meget kort tid sammen med hende ved, at hun vil dig det allerbedste - og sidenhen er du aldrig i tvivl om det.
Henriette er en klog kvinde – det kan vi ligeså godt slå fast lige med det samme. Hun vidste nemlig godt hvorfor vi (troede at vi) var der.. - Nemlig for at få den hurtige genvej til at finde ud af hvad vi skulle spise hvornår for at blive tynde og lækre..
Så hun startede sin første session med os med tålmodigt at gennemgå principperne for hvad og hvor meget vi efter hendes principper skulle spise i løbet af en dag.
Afslutningsvist trumfede hun så lige med at fortælle os, at såfremt vi levede efter disse principper var der faktisk også plads til et par hyggeting i løbet af ugen – stadig med vægttab! Sådan der – GOD START…
MEN - Jeg er vokset op i et hjem hvor vi hovedsaligt har spist svin og oksekød, og har skulle lære at lave mad efter Henriettes principper, og det har naturligt været en omvæltning og hårdt arbejde..
Jeg fik hurtigt styr på at få æggene ind til morgen – og at få det rigtige til mellemmåltider og frokost..
Det var for mig aftensmaden der var hårdest og den største omvæltning. Det var slut med trygheden fra det velkendte og det ”nemme” – og det var her Henriette første gang sagde noget som virkelig ramte noget i mig, og som jeg har arbejdet meget med: ”Hold nu fast i alle de ting du gør rigtigt – og tag så resten lidt af gangen – lad være med at slå dig selv i hovedet over det der ikke lykkes med det samme - det skal nok komme, hvis du bare bliver ved med at prøve – JEG TROR PÅ DIG”
Og hvor havde hun ret – det kom ligeså stille, og nu har jeg fået et helt andet forhold til konserveringsmidler, light-produkter og kvaliteten på min mad.. Og den største grund hertil er faktisk den effekt jeg kan mærke på min krop. Henriette gjorde os tidligt opmærksom på at være bevidst om hvordan kroppen efterfølgende reagerer på det mad vi putter i kroppen – og når man bliver opmærksom på det svinder lysten til de ting som er usunde gevaldigt.
Dermed ikke sagt at jeg aldrig falder i – for det gør jeg bestemt stadig – især når jeg ikke sørger for at prioritere at spise rigtigt, så mit blodsukker holdes stabilt. Men der var Henriette igen klar med lidt moralsk opbakning (det sker for os alle sammen engang imellem).
Nu kommer der så endnu en grund ti, at Henriette er noget særligt – hun brænder for sit stof – og det fremgår med alt ønskelig tydelighed at hun ved hvad hun taler om.
Da den første gennemgang havde bundfældet sig, og at vi alle sammen følte at vi havde alle redskaberne til at tabe os var Henriette nemlig ikke helt færdige med os. Hun begyndte nemlig at tale om motivation ”Ved i godt, at det vigtigste ved det her forløb faktisk ikke er at i taber jer? – Hvis det udelukkende er vægttabet der motiverer jer bliver i ikke en succes, for vægten gør jeg ikke lykkelige. I skal finde den bagvedliggende motivation (et bedre liv, at kunne lege med sine børn, at få en bedre alderdom etc) – for det er den der skal få jer til at lykkes – det er den i skal have fokus på når i er udfordrede”.
Det budskab blev grundlaget for en (for mig) nyopstået kærlighed for de mentale barrierer vi møder i forbindelse med at lykkes med en livsstilsændring, coacharbejdet og skyggesiderne (som også er en del af uddannelsen). Og det på trods af at jeg faktisk bare toede at jeg kom for at komme af med nogle kilo, ved at lære om hvad og hvilke mængder jeg skulle spise for at styre min vægt.
Det har jeg selvfølgelig også fået med – og det er skønt – men det er faktisk mentalt at jeg føler at jeg har flyttet mig mest. Jeg er betydeligt gladere i min hverdag – og har et klart lysere syn på fremtiden (selvom jeg faktisk også var ret glad før). Lige pludselig er mine medbilister ikke så irriterende, og jeg sørger for at spise så jeg ikke bliver ophidset over skøre småting, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.
Jeg kan uden at tøve sige at det har været 6 måneder hvor jeg har flyttet mig mere end jeg havde turdet håbe på, og jeg kan kun give Henriette og hendes uddannelse mine allervarmeste anbefalinger.
Overvejer du at kaste dig ud i det – så gør det – du vil ALDRIG fortryde det!
Uddannelse har givet mig (som oprindeligt kun var der for min egen skyld) lyst til at arbejde meget mere med faget og mine medmennesker.
Jeg kan kun håbe at jeg kan gøre en ligeså stor forskel for andre som Henriette har gjort for mig – jeg vil i hvert fald gøre mit allerbedste for det. – Og de bedste nyheder er, at det slet ikke er så svært at leve et sundt liv – Et liv i balance J
/Jane Hovgaard

Kostvejleder og sundhedscoach uddannelsen:
 
Lone:
Tak Henriette Søvind for 5 fantastiske givende, for mig livstransformerende måneder. En vandring, som for vores “lille familie” gjorde at mor, svigermor og mormor fandt viljen, styrken, redskaberne til at tage “livet tilbage” og kan nu se fremad mod et vildt spændende og fantastisk eventyr, hvor vi selv bliver forfatteren.
 
Louise – pædagogisk assistent:
Hvor har det været en kæmpe fornøjelse denne rejse, og hvor er jeg glad for at jeg forsætter.
 
 
Heidi - sygeplejerske:
Har lige lyst til at dele noget der gjorde min dag bedre
Var med min store søn til læge, bare som bisidder, og pludselig vender lægen sig mod mig og siger "Hvad sker der lige med dig. Du ser skidegodt ud".
Kunne bare svare at jeg var begyndt at læse til kostvejleder, og havde smidt 18 kg siden jeg havde været der sidst. Ja, sagde hun, du stråler og ser frisk, glad og sund ud
Tak for hjælpen og rejsen Henriette Søvind
 
Chanette – social og sundhedsassistent:
Så er eksamen veloverstået. Tusind tak Henriette Søvind for en dejlig oplevelse og konstruktiv feedback.
Første del af en fantastisk rejse er ovre, men heldigvis ikke slut. Jeg glæder mig over at den nu fortsætter med livsdesign og skyggecoach uddannelsen
 
Marianne:
En fantastisk rejse er nu slut, kan nu kalde mig kostvejleder. Tusind tak for et fantastisk forløb Henriette Søvind, hvor jeg har fået større selvindsigt i kostens betydning.
 
Grisi - kropsterapeut:
Et fantastisk forløb er slut, og med dejlige ord blev min eksamen ovrstået. Jeg ville tage den her rejse igen, det har været så godt. Jeg har lært meget om mig selv og andre, det kan i kun glæde jer til. Rigtig god sommer og tusind tak Henriette Søvind.
 
Anna:
Henriette er bare så skøn. Tak for dig
 
Yvonne:
Eksamen overstået og bestået
Fantastisk rejse og tak for en skøn underviser
Glæder mig stadig over jeg er igang med livsdesign og skyggecoach uddannelsen også
 
 
Maybrith – receptionist:
Så blev jeg også færdig og kan så kalde mig kostvejleder og sundhedscoach. Tusinde tak Henriette Søvind for et fantastisk forløb og for at være netop lige som du er. Du har givet mig så meget og sikke et forløb, det har været det hele værd.
 
 
Ester:
Jeg har besluttet ikke at gå op til eksamen. Føler allerede jeg har bestået… har tabt mig 12 kg, er mere frisk, huden pænere, sover bedre og sidst men ikke mindst har jeg fået ryddet op i mit liv! Vi flytter fra land til by nær familie og nære venner, et hop som jeg har ønsket i længe og endelig fået overskud til at realisere.
Tak for hyggelig inspirerende gruppearbejde og sidst det allervigtigste Tak til dig Henriette Søvind - tak for din måde at undervise på, for dit engagement og dejlige konfronterende måde at sætte alt på hovedet på, så jeg er blevet tvunget til at tænke nye veje, mine veje!!
Så jeg føler som sagt at jeg allerede har bestået.
 
 
 
Livsdesign og skyggecoach uddannelsen:
 
Andrea:
Med Henriettes uddannelser, lærer vi så meget om os selv og hinanden. Hun viser os hvordan vi kan designe vores eget liv og vejen til at opnå vores drømme. Vi lærer også at forstå vores mørke skygger således at vi kan forvalte dem til lys, er det ikke bare fantastisk.
Vi kommer til at lære at håndtere vores ”persona”, og at styre eller måske helt undvære at bruge vores sociale maske. Vi kommert til at finde frem til og være stolt af vores ”sande jeg”. Vi behøver ikke at være perfekte, ingen er.
Jeg vil anbefale dem der interesserer sig for kost, at tilmelde sig Henriettes kostvejleder og sundhedscoach uddannelse. Jeg er så glad for at jeg ved siden af min kostvejleder uddannelse har taget livsdesign og skyggecoach uddannelse. De supplerer hinanden og vi kommer til at hjælpe mange mennesker til at forstå sig selv, og at finde vejen til et sundere liv.
Henriette du er en smuk stjerne, fuld af lys og varme. Tak for din viden, tak for alt det du gør for os, tak for din fantastiske energi. Tak for at være min mentor/underviser. Det er jeg utroligt taknemmelig for. Med dit store engagement, indsats og passion, er du med til at udvikle mig og du viser mig nye veje. Tak for det.