Historien bag min passion for livsdesign
 

Jeg vil leve mit liv, til den dag jeg dør! Det er indgroet i mit mindset, men har også givet mig mange knubs igennem livet. For jeg har besteget bjerge, men der har også været store stenskred - helt ned i dybet - hvor jeg har haft svært ved at rejse mig igen. Men gennem årene har mit arbejde med skyggesider, adfærdsdesign og NLP-værktøjer givet mig evnen til at rejse mig hurtigere end nogensinde. 
I dag kan jeg sige med ro i sjælen, at jeg har oplevet alt, men jeg vil gerne nå mere. 

Det stod ikke lige frem i mine kort, da jeg blev født, at jeg skulle ende her, hvor jeg er i dag. Jeg blev født i 1971 på en smuk sommerdag af en kun 17-årig kvinde, der var ramt af bipolar. Derfor gik der også kun to år, før jeg blev adopteret af mine mors forældre. De gav mig en barndom, hvor jeg næsten kunne få, hvad jeg pegede på, med den var desværre også godt krydret med skyld og skam. Jeg havde en konstant følelse af, at jeg var forkert eller boede hos den forkerte familie - jeg hørte bare ikke rigtig til!

Men på trods af en hård start på livet med mange psykiske tæsk, var der altid et håb inde i mig, der tænkte, at i morgen bliver alting bedre. Det er den filosofi, jeg lever mit liv ud fra i dag, og det er den leveregel, min elskede morfar har givet mig i dåbsgave. En dåbsgave der har drevet mig langt i mit voksenliv.
Måske er det derfor, at jeg er så forelsket i mit arbejde med livsdesign, for det gør mig stærk og holder mig fast i at gå efter mine drømme. Både de drømme der gælder succes på jobbet, men også når det gælder familien, kærligheden, økonomien og min sundhed. Alle fem punkter er en lige så stor del af det at have succes i livet for mig!  
 

En vinder for mig er en drømmer, der aldrig giver op


Men jeg ville også lyve, hvis jeg ikke sagde, at jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker nemlig at se et andet menneske vokse - især når jeg kan se, at de har evnen, lysten og talentet, men blot mangler modet til at gå hele vejen.  

Dette gør sig også gældende i min undervisningsform og den måde, jeg er coach på. Personligt ser jeg livet som en legeplads, hvor alt er muligt ud fra de ressourcer, vi har fået tildelt os i livet - hvor fortid ikke bestemmer vores fremtid.

Derfor vil jeg også altid kigge på et menneske, som det er og ikke, hvad jeg vil have det til. 

Samtidig er det også vigtig for mig at fortælle mine elever, at de aldrig ville kunne flytte et andet menneske længere, end de selv er nået. Derfor har jeg lavet en 24 timers regel, der hedder: Hvis jeg coacher et andet menneske i noget, jeg ikke selv har eller kan mestre, så giver jeg mig selv 24 timer til at få det integreret til skyggesiden, ellers vil jeg miste det at være autentisk! 
 
Måske er det også derfor, jeg tit bliver kaldt mønsterbryder eller mælkebøttebarn – og sådan er det sikkert også, når man kigger på min karriere.
 
Men det vigtigste for mig er at være et helt menneske. At kende mig selv og mine ressourcer. Det har jeg opnået gennem mit arbejde med mine skyggesider, livsdesign og ved at nørde i adfærdsdesign. I dag kan jeg sige, at jeg har sluttet fred med min overspisning, mit lave selvværd og fået styr på min angst.

Adfærdsekspert inden for kvindesind

 
Det gør, at jeg i dag godt tør at kalde mig selv adfærdsekspert inden for kvindesind, for jeg har gennem de sidste 11 år mødt over 10.000 kvinder i min virksomhed, hvor de fleste led af lavt selvværd, stress, angst eller desperation. Alt sammen noget som de har bygget op gennem deres liv, alene af den grund at de ønskede at blive set og elsket.  

Jeg blev selv selvstændig i 2010. Dengang var der ikke mange, der troede på mig. Det lå jo ikke i mine kort, at jeg skulle blive coach, underviser og foredragsholder. Men indtil videre har jeg opbygget en kostvejlederskole og en adfærdsskole, hvor der har været over 5.000 elever igennem mine uddannelser. Jeg har holdt over 4.000 foredrag, stået på scenen i Musikkens Hus i Aalborg overfor 600 mennesker, været debattør til Folkemødet, skrevet bogen 'Hvem ejer dig, det gør du' og lavet kogebogen 'Slank med chokolade'. Og hver eneste gang har omdrejningspunktet været at hjælpe mennesker med at få adgang til et bedre liv og troen på en fantastisk fremtid.

Jeg er totalt skudt i menneskers adfærd - især kvinders - fordi det netop var kvinders mangel på selvværd, der har præget en stor del af mit eget liv. Især gennem min opvækst. Derfor har jeg valgt at lægge alle mine kræfter i at styrke kvinders tro på dem selv, men også at vise dem vejen til at det er okay at være sårbar, feminin og følsom - for det i sig selv kan være en styrke!

Familien i fokus

Personligt er jeg mest stolt af at have skabt en familie sammen med mine to piger, hvor vi taler åbent med hinanden om vores styrker og svagheder. Vi gør os umage med at spille hinanden gode, og det er bestemt ikke, fordi vores lille familie ikke har været udfordret på mange punkter. Kort tid efter børnenes far og jeg gik fra hinanden, får min ældste datter konstateret bipolar. Samme år bliver jeg påkørt og mistede det meste af hukommelsen og får oven i hatten to piskesmæld og en diskusprolaps. I året forinden havde jeg åbnet min egen forretning og købt en alt for dyr ejerlejlighed.

Men jeg rejste mig igen mod alle odds. Selv lægerne havde svoret, at jeg ikke kom ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg besluttede mig for, at alle de kriser vores lille familie havde mødt, skulle blive vores styrker. Jeg vil have en familie, hvor vi ikke måler os med hinanden, men elsker hinanden ubetinget - både for vores svage og stærke sider. Her skulle ingen føle sig som et offer. At dyrke sit selvværd kommer først.
For at vi kunne komme tættere på hinanden, arbejdede vi benhårdt med kerneværdierne i vores familie. Vi er ikke alle ens - vi har forskellige værdier, men vi ønskede alle tre, at vores familie skulle være et sted, hvor man føler sig elsket, set, hørt. Et sted man tager hen, når man har brug for tryghed. 

Kærneværdierne er også ét af de moduler, mine elever elsker mest. Når du arbejder med dem, er det som om, du møder dig selv for første gang. Hvad betyder egentlig noget for dig, og hvad skal der være i spil for, at du trives og har det godt?

 
Hvis du har lyst til at vide mere om mig, kan du følge med i mit liv på Instagram, Facebook, og LinkedIn. Du kan også med fordel skrive dig op til mit nyhedsbrev, som udkommer, når jeg har noget på hjertet. Her holder jeg dig løbende orienteret om mit liv, mine lærepenge og konkrete tips, som du selv kan anvende i dit liv. 
 

Andre siger:

 
Karina

"Hej aller skønneste og sødeste Henriette, du er virkelig savnet. Det er så vildt, hvor meget og hvor stort et boost, vi har lært og lærer af dig. Jeg tænker dagligt over "pyt", som nu er blevet til PYT, altså ikke stresse over "den skide bro er oppe igen" og jeg skal vente. Nej mere "hvor bor vi smukt", nu kan jeg lige nyde roen (godt nok bro blinke lyde, meeeen), kigge udover Sønderborg Havn. Arh men masser af "småting" gennem dagen, som jo er endt med at blive til elefanter, da små ting jo fylder mere end store.
Så jeg takker dig himmelhøjt, savner undervisningen og din trygge stemme voldsomt meget, så jeg GLÆDER mig til August. God sommer skønne dig."Kære Henriette,

Jeg har længe villet skrive til dig og så nu endelig mit snit. Jeg har fået så meget mere ud af dette forløb, end jeg nogensinde havde turde forestille mig, derfor fortjener du big time denne mail.

Jeg tilmeldte mig til forløbet med en lille smule skepsis, men stadig med ønsket om at vide mere om kost. At jeg så skulle ende med en enorm personlig udvikling, kæmpe viden og forståelse af kosten og dens rolle i vores liv samt at tabe kilo, jeg ikke engang havde troet var muligt, er simpelthen intet mindre end fantastisk!!

Jeg har aldrig set mig selv som overvægtig. Men når jeg ser billeder fra sommeren, hvor vi startede og nu, bliver jeg simpelthen stolt. Jeg er ikke færdig, og jeg kunne også sagtens have nået mere på denne tid. Men mit liv har været vildt turbulent det sidste års tid og nogle gange må man acceptere, at andre ting spiller ind. Hvordan jeg ser ud udadtil er en ting, hvordan jeg har det med min krop og føler indvendig er en helt anden ting, og der er sket kæmpe forandring. Jeg har tidligere været hjernevasket af fitnessverdenen og levede i troen om, at jeg skulle spise proteinpulver, kosttilskud og kæmpe mængder af kulhydrater og proteiner for at opbygge muskler. Uha, jeg er en klogere pige i dag. En pige, som har det meget bedre i sin krop, efter alt det, jeg troede var sundt, er røget ud big time.

Men også en pige, som har en langt bedre mental sundhed. En, der tør prioritere sig selv - og ikke ender på nederste etage på plejehjemmet længere ;-)

Jeg har foretaget en investering i mig selv, som jeg ALDRIG vil fortryde. Og du skal have den største tak!! Du har rykket min grænser, skubbet til mig og fået mig til at forstå, hvad det rent faktisk er min krop har brug for og har godt af. Tak er et fattigt ord i denne situation.

Jeg ønsker dig alt det bedste i alle henseender fremover!

De bedste hilsner,
Matilde Brønnum