Kontakt os på Tlf. 31526010

HISTORIEN BAG MIN PASSION FOR AT FLYTTE ANDRE TIL AT LYKKES.


Personligt vil jeg hellere en forandring, end at blive mellemfornøjet af at stå stille. 
Det er indgroet i mit mindset, men har også givet mig mange knubs, for gennem livet har jeg besteget store bjerge og også oplevet store stenskred, helt ned i dybet, hvor jeg har haft svært ved at rejse mig igen. Men gennem årene har mit arbejde med mine skyggesider, værdier og mit mod til ikke at følge strømmen, gjort at jeg i dag med ro i sjælen kan sige, at jeg har oplevet alt hvad jeg kunne drømme om, men jeg vil gerne nå mere. 

Det er nu 13 år siden, jeg sprang ud som selvstændig adfærdsdesigner, før det har jeg 15 år som leder i erhvervslivet for en verdenskendt kæde og i den offentlige sektor på bagen.

Det stod ikke ligefrem i mine kort, da jeg blev født, at jeg skulle ende her, hvor jeg er i dag. 
Jeg blev født i 1971 på en smuk sommerdag, af en kun 17-årig sårbar kvinde der uden tvivl elskede mig, men ikke havde den støtte, der skulle til for at beholde mig. 

Derfor var jeg også kun 2 år, da jeg blev bortadopteret til mine morforældre. De gav mig en barndom, hvor jeg næsten kunne få, hvad jeg pegede på, men som også var godt krydret med skyld og skam, og en evig trussel om at jeg røg på børnehjem, hvis ikke jeg kunne opføre mig indenfor rammerne i min mormorsmodel af verden. Det var helt umuligt, da hun levede i sin helt egen verden, fyldt op med skjulte regler, som ændrede sig fra dag til dag, ud fra det humør hun var i.

Men på trods af en hård start på livet, med mange psykiske tæsk, var der altid et håb inde i mig, der tænkte, at i morgen bliver alting bedre. Det er den filosofi, jeg lever mit liv ud fra i dag, og det er den leveregel, min elskede morfar gav mig i dåbsgave. En dåbsgave der har drevet mig langt i mit voksenliv, for selv når jeg har stået i det værste stormvejr, har jeg kunnet rejse mig.

 

EN VINDER ER FOR MIG, EN DRØMMER DER ALDRIG GIVER OP.

 

Jeg elsker at se et andet menneske vokse - især når jeg kan se, at de har evnen, lysten og talentet, men blot mangler modet til at gå hele vejen.  

Måske er det derfor, at jeg er så forelsket i mit arbejde med adfærdspsykologi & livsdesign, da jeg er drevet af alt det, der kan give mig følelsen af frihed og af at give den samme følelse til andre, det samme gælder mine værdier som er frihed, tillid og tro. 

Så derfor er en vinder for mig, en drømmer, der aldrig giver op. Det gælder både de drømme der drejer sig om succes på jobbet, men også dem der gælder kærligheden, relationer, økonomi og min sundhed. Alle fem punkter er for mig, en lige så stor del af det at have succes i livet.

 
Dette gør sig også gældende i min undervisningsform og den måde, jeg er coach på. Personligt ser jeg livet som en legeplads, hvor alt er muligt, ud fra de ressourcer vi har fået tildelt os i livet, hvor vores fortid ikke bestemmer vores fremtid.
Derfor vil jeg også altid kigge på et menneske, som det de er og ikke, hvad jeg vil have det til at være

For mig er det også vigtigt at være ærlig og bevare tilliden og troen til de mennesker jeg omgives og fortælle mine elever at de aldrig vil kunne flytte et andet menneske, længere end de selv er nået. 
Min egen leveregel hedder: Hvis jeg coacher et andet menneske i noget, jeg ikke selv har, eller kan mestre, så giver jeg mig selv 24 timer, til at få integreret den side af mig selv, i frygten for ikke at være autentisk.
 
Måske er det også derfor, jeg tit bliver kaldt mønsterbryder eller mælkebøttebarn, når jeg holder mine foredrag. Jeg tror nærmere, at det er min livserfaring, det er vigtigere for mig at være et helt menneske, end at indordne mig efter andre for at blive elsket. 

Netop den livserfaring, krydret med mit arbejde med skyggesider og adfærdspsykologi, har gjort jeg har sluttet fred med mit lave selvværd og med min overspisning og givet mig et vægttab på 42 kg, det har samtidig givet mig kontrollen tilbage over min angst. 
 


MIN ANALYTISKE OG SENSITIVE HJERNE HAR STØTTET MIG GENNEM ET HELT LIV, OGSÅ RENT FORRETNINGSMÆSSIGT. 

 

Jeg er en ekstraordinær dygtig underviser indenfor adfærdsøkonomi, adfærdspsykologi og bæredygtig ledelse på grund af min analytiske tilgang til livet og min sensitive hjerne, den er langt mere præcis end min rationelle hjerne.

Derudover har jeg har afholdt over 300 foredrag omkring adfærdsøkonomi, adfærdsdesign og bæredygtig ledelse, er en flittig debattør, analytiker, forfatter til de 2 bøger Hvem ejer dig, det gør du! og Slank med Chokolade, skribent og på 13. år driver jeg adfærdsdesignskolen Henriette Søvind, der har over 1200 elever i forløb om året. 

Jeg er aktiv netværker og brænder for at gøre en forskel, især når det gælder forebyggelse af den mentale sundhed. 

Lige nu er er jeg aktuel med foredragene: Du kan mere end du tror! og Stress - en skjult dræber, som du kan læse mere om på denne side.

I begge foredrag italesætter jeg elefanten i rummet, hvorfor vi ikke har en større tro på os selv og hvor stor en betydning relationer har. 

Som analytiker går jeg altid efter at finde hullerne i osten, når det gælder problemer i kommunikations- og samarbejde og ikke mindst i skabelse af relationer, og er vellykket i arbejdet i at få det enkelte menneske til at føle sig stærkere og finde deres skjulte talenter.  
Samtidig går jeg målrettet efter at finde udfordringerne i et samarbejde, og hvilke skyggesider der forhindrer os at kunne arbejde sammen, for at få det enkelte menneske til at føle sig som en del af fællesskabet, hvilket øger chancen for at nå det fælles mål hurtigere og ikke mindst på en sjovere måde for alle.

I dag tør jeg godt kalde mig selv adfærdsekspert inden for kvindesind, da jeg gennem de sidste 13 år har mødt over 10.000 kvinder i min virksomhed, hvor de fleste led af lavt selvværd, stress, angst eller depression. Alt sammen noget som de har bygget op gennem deres liv, alene af den grund at de ønskede at blive set og elsket.  I dag arbejder jeg både med mænd og kvinder.

Jeg er totalt skudt i menneskers adfærd, jeg tror på, at hvis alle arbejder med deres selvværd og tør leve efter deres værdier, vil vi leve i fred.PERSONLIGT ER JEG MEST STOLT AF 

Er at have skabt en familie sammen med mine to piger, hvor vi taler åbent med hinanden om vores styrker og svagheder. Vi gør os umage med at spille hinanden gode, og det er bestemt ikke, fordi vores lille familie ikke har været udfordret på mange punkter. Kort tid efter pigernes far og jeg gik fra hinanden, blev min ældste datter alvorligt syg, så syg at jeg ikke troede hun ville nå at blive 18 år.  Samme år bliver jeg påkørt og mistede det meste af hukommelsen og får oven i hatten to piskesmæld og en diskusprolaps. Året forinden havde jeg åbnet min egen forretning og købt en alt for dyr ejerlejlighed.

Men jeg rejste mig igen mod alle odds, selv lægerne havde svoret, at jeg ikke kom ud på arbejdsmarkedet igen. Jeg besluttede mig for, at alle de kriser vores lille familie havde mødt, skulle blive vores styrker. Jeg ville have en familie, hvor vi ikke målte os med hinanden, men elskede hinanden ubetinget - både vores svage og stærke sider. Her skulle ingen føle sig som et offer. At dyrke sit selvværd kommer først og vi besøger tit hinanden i vores forskellige modeller af verden.
For at nå dertil har vi arbejdet benhårdt med vores kerneværdier hver især og sammen i vores familie. Vi er ikke ens - vi har forskellige værdier, vi ønsker heller ikke at være ens, men vi ønsker alle tre, at vores familie skal være et sted, hvor man føler sig elsket, set, hørt. Et sted man tager hen, når man har brug for tryghed. 


Hvis du har lyst til at vide mere om mig, kan du følge med i mit liv på Instagram, Facebook, og LinkedIn. Du kan også, med fordel, skrive dig op til mit nyhedsbrev, som udkommer, når jeg har noget på hjertet. Her holder jeg dig løbende orienteret om mit liv, mine lærepenge og konkrete tips, som du selv kan anvende i dit liv. 

 Henriette Søvind

 

Andre siger:

 
Karina

"Hej aller skønneste og sødeste Henriette, du er virkelig savnet. Det er så vildt, hvor meget og hvor stort et boost, vi har lært og lærer af dig. Jeg tænker dagligt over "pyt", som nu er blevet til PYT, altså ikke stresse over "den skide bro er oppe igen" og jeg skal vente. Nej mere "hvor bor vi smukt", nu kan jeg lige nyde roen (godt nok bro blinke lyde, meeeen), kigge udover Sønderborg Havn. Arh men masser af "småting" gennem dagen, som jo er endt med at blive til elefanter, da små ting jo fylder mere end store.
Så jeg takker dig himmelhøjt, savner undervisningen og din trygge stemme voldsomt meget, så jeg GLÆDER mig til August. God sommer skønne dig."Kære Henriette,

Jeg har længe villet skrive til dig og så nu endelig mit snit. Jeg har fået så meget mere ud af dette forløb, end jeg nogensinde havde turde forestille mig, derfor fortjener du big time denne mail.

Jeg tilmeldte mig til forløbet med en lille smule skepsis, men stadig med ønsket om at vide mere om kost. At jeg så skulle ende med en enorm personlig udvikling, kæmpe viden og forståelse af kosten og dens rolle i vores liv samt at tabe kilo, jeg ikke engang havde troet var muligt, er simpelthen intet mindre end fantastisk!!

Jeg har aldrig set mig selv som overvægtig. Men når jeg ser billeder fra sommeren, hvor vi startede og nu, bliver jeg simpelthen stolt. Jeg er ikke færdig, og jeg kunne også sagtens have nået mere på denne tid. Men mit liv har været vildt turbulent det sidste års tid og nogle gange må man acceptere, at andre ting spiller ind. Hvordan jeg ser ud udadtil er en ting, hvordan jeg har det med min krop og føler indvendig er en helt anden ting, og der er sket kæmpe forandring. Jeg har tidligere været hjernevasket af fitnessverdenen og levede i troen om, at jeg skulle spise proteinpulver, kosttilskud og kæmpe mængder af kulhydrater og proteiner for at opbygge muskler. Uha, jeg er en klogere pige i dag. En pige, som har det meget bedre i sin krop, efter alt det, jeg troede var sundt, er røget ud big time.

Men også en pige, som har en langt bedre mental sundhed. En, der tør prioritere sig selv - og ikke ender på nederste etage på plejehjemmet længere ;-)

Jeg har foretaget en investering i mig selv, som jeg ALDRIG vil fortryde. Og du skal have den største tak!! Du har rykket min grænser, skubbet til mig og fået mig til at forstå, hvad det rent faktisk er min krop har brug for og har godt af. Tak er et fattigt ord i denne situation.

Jeg ønsker dig alt det bedste i alle henseender fremover!

De bedste hilsner,
Matilde BrønnumJeg har i januar-juni 2016 haft fornøjelsen at blive uddannet som Kostvejleder og Sunhedscoach hos Henriette.  
Jeg har (selvfølgelig) tabt mig – og det er rigtig dejligt – men det er faktisk slet ikke det vigtigste Henriette har givet mig med på min videre færd.
En af Henriettes store styrker er hendes ærlighed – hun har et fantastisk nærvær og brænder vildt for at gøre en forskel. Så nogle gange siger hun ting som er ilde hørt, men det der er smukt ved Henriettes facon er at du efter meget kort tid sammen med hende ved, at hun vil dig det allerbedste - og sidenhen er du aldrig i tvivl om det.
Henriette er en klog kvinde – det kan vi ligeså godt slå fast lige med det samme. Hun vidste nemlig godt hvorfor vi (troede at vi) var der.. - Nemlig for at få den hurtige genvej til at finde ud af hvad vi skulle spise hvornår for at blive tynde og lækre..
Så hun startede sin første session med os med tålmodigt at gennemgå principperne for hvad og hvor meget vi efter hendes principper skulle spise i løbet af en dag.
Afslutningsvist trumfede hun så lige med at fortælle os, at såfremt vi levede efter disse principper var der faktisk også plads til et par hyggeting i løbet af ugen – stadig med vægttab! Sådan der – GOD START…
MEN - Jeg er vokset op i et hjem hvor vi hovedsaligt har spist svin og oksekød, og har skulle lære at lave mad efter Henriettes principper, og det har naturligt været en omvæltning og hårdt arbejde..
Jeg fik hurtigt styr på at få æggene ind til morgen – og at få det rigtige til mellemmåltider og frokost..
Det var for mig aftensmaden der var hårdest og den største omvæltning. Det var slut med trygheden fra det velkendte og det ”nemme” – og det var her Henriette første gang sagde noget som virkelig ramte noget i mig, og som jeg har arbejdet meget med: ”Hold nu fast i alle de ting du gør rigtigt – og tag så resten lidt af gangen – lad være med at slå dig selv i hovedet over det der ikke lykkes med det samme - det skal nok komme, hvis du bare bliver ved med at prøve – JEG TROR PÅ DIG”
Og hvor havde hun ret – det kom ligeså stille, og nu har jeg fået et helt andet forhold til konserveringsmidler, light-produkter og kvaliteten på min mad.. Og den største grund hertil er faktisk den effekt jeg kan mærke på min krop. Henriette gjorde os tidligt opmærksom på at være bevidst om hvordan kroppen efterfølgende reagerer på det mad vi putter i kroppen – og når man bliver opmærksom på det svinder lysten til de ting som er usunde gevaldigt.
Dermed ikke sagt at jeg aldrig falder i – for det gør jeg bestemt stadig – især når jeg ikke sørger for at prioritere at spise rigtigt, så mit blodsukker holdes stabilt. Men der var Henriette igen klar med lidt moralsk opbakning (det sker for os alle sammen engang imellem).
Nu kommer der så endnu en grund ti, at Henriette er noget særligt – hun brænder for sit stof – og det fremgår med alt ønskelig tydelighed at hun ved hvad hun taler om.
Da den første gennemgang havde bundfældet sig, og at vi alle sammen følte at vi havde alle redskaberne til at tabe os var Henriette nemlig ikke helt færdige med os. Hun begyndte nemlig at tale om motivation ”Ved i godt, at det vigtigste ved det her forløb faktisk ikke er at i taber jer? – Hvis det udelukkende er vægttabet der motiverer jer bliver i ikke en succes, for vægten gør jeg ikke lykkelige. I skal finde den bagvedliggende motivation (et bedre liv, at kunne lege med sine børn, at få en bedre alderdom etc) – for det er den der skal få jer til at lykkes – det er den i skal have fokus på når i er udfordrede”.
Det budskab blev grundlaget for en (for mig) nyopstået kærlighed for de mentale barrierer vi møder i forbindelse med at lykkes med en livsstilsændring, coacharbejdet og skyggesiderne (som også er en del af uddannelsen). Og det på trods af at jeg faktisk bare toede at jeg kom for at komme af med nogle kilo, ved at lære om hvad og hvilke mængder jeg skulle spise for at styre min vægt.
Det har jeg selvfølgelig også fået med – og det er skønt – men det er faktisk mentalt at jeg føler at jeg har flyttet mig mest. Jeg er betydeligt gladere i min hverdag – og har et klart lysere syn på fremtiden (selvom jeg faktisk også var ret glad før). Lige pludselig er mine medbilister ikke så irriterende, og jeg sørger for at spise så jeg ikke bliver ophidset over skøre småting, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved.
Jeg kan uden at tøve sige at det har været 6 måneder hvor jeg har flyttet mig mere end jeg havde turdet håbe på, og jeg kan kun give Henriette og hendes uddannelse mine allervarmeste anbefalinger.
Overvejer du at kaste dig ud i det – så gør det – du vil ALDRIG fortryde det!
Uddannelse har givet mig (som oprindeligt kun var der for min egen skyld) lyst til at arbejde meget mere med faget og mine medmennesker.
Jeg kan kun håbe at jeg kan gøre en ligeså stor forskel for andre som Henriette har gjort for mig – jeg vil i hvert fald gøre mit allerbedste for det. – Og de bedste nyheder er, at det slet ikke er så svært at leve et sundt liv – Et liv i balance J
/Jane Hovgaard

Kostvejleder og sundhedscoach uddannelsen:
 
Lone:
Tak Henriette Søvind for 5 fantastiske givende, for mig livstransformerende måneder. En vandring, som for vores “lille familie” gjorde at mor, svigermor og mormor fandt viljen, styrken, redskaberne til at tage “livet tilbage” og kan nu se fremad mod et vildt spændende og fantastisk eventyr, hvor vi selv bliver forfatteren.
 
Louise – pædagogisk assistent:
Hvor har det været en kæmpe fornøjelse denne rejse, og hvor er jeg glad for at jeg forsætter.
 
 
Heidi - sygeplejerske:
Har lige lyst til at dele noget der gjorde min dag bedre
Var med min store søn til læge, bare som bisidder, og pludselig vender lægen sig mod mig og siger "Hvad sker der lige med dig. Du ser skidegodt ud".
Kunne bare svare at jeg var begyndt at læse til kostvejleder, og havde smidt 18 kg siden jeg havde været der sidst. Ja, sagde hun, du stråler og ser frisk, glad og sund ud
Tak for hjælpen og rejsen Henriette Søvind
 
Chanette – social og sundhedsassistent:
Så er eksamen veloverstået. Tusind tak Henriette Søvind for en dejlig oplevelse og konstruktiv feedback.
Første del af en fantastisk rejse er ovre, men heldigvis ikke slut. Jeg glæder mig over at den nu fortsætter med livsdesign og skyggecoach uddannelsen
 
Marianne:
En fantastisk rejse er nu slut, kan nu kalde mig kostvejleder. Tusind tak for et fantastisk forløb Henriette Søvind, hvor jeg har fået større selvindsigt i kostens betydning.
 
Grisi - kropsterapeut:
Et fantastisk forløb er slut, og med dejlige ord blev min eksamen ovrstået. Jeg ville tage den her rejse igen, det har været så godt. Jeg har lært meget om mig selv og andre, det kan i kun glæde jer til. Rigtig god sommer og tusind tak Henriette Søvind.
 
Anna:
Henriette er bare så skøn. Tak for dig
 
Yvonne:
Eksamen overstået og bestået
Fantastisk rejse og tak for en skøn underviser
Glæder mig stadig over jeg er igang med livsdesign og skyggecoach uddannelsen også
 
 
Maybrith – receptionist:
Så blev jeg også færdig og kan så kalde mig kostvejleder og sundhedscoach. Tusinde tak Henriette Søvind for et fantastisk forløb og for at være netop lige som du er. Du har givet mig så meget og sikke et forløb, det har været det hele værd.
 
 
Ester:
Jeg har besluttet ikke at gå op til eksamen. Føler allerede jeg har bestået… har tabt mig 12 kg, er mere frisk, huden pænere, sover bedre og sidst men ikke mindst har jeg fået ryddet op i mit liv! Vi flytter fra land til by nær familie og nære venner, et hop som jeg har ønsket i længe og endelig fået overskud til at realisere.
Tak for hyggelig inspirerende gruppearbejde og sidst det allervigtigste Tak til dig Henriette Søvind - tak for din måde at undervise på, for dit engagement og dejlige konfronterende måde at sætte alt på hovedet på, så jeg er blevet tvunget til at tænke nye veje, mine veje!!
Så jeg føler som sagt at jeg allerede har bestået.
 
 
 
Livsdesign og skyggecoach uddannelsen:
 
Andrea:
Med Henriettes uddannelser, lærer vi så meget om os selv og hinanden. Hun viser os hvordan vi kan designe vores eget liv og vejen til at opnå vores drømme. Vi lærer også at forstå vores mørke skygger således at vi kan forvalte dem til lys, er det ikke bare fantastisk.
Vi kommer til at lære at håndtere vores ”persona”, og at styre eller måske helt undvære at bruge vores sociale maske. Vi kommert til at finde frem til og være stolt af vores ”sande jeg”. Vi behøver ikke at være perfekte, ingen er.
Jeg vil anbefale dem der interesserer sig for kost, at tilmelde sig Henriettes kostvejleder og sundhedscoach uddannelse. Jeg er så glad for at jeg ved siden af min kostvejleder uddannelse har taget livsdesign og skyggecoach uddannelse. De supplerer hinanden og vi kommer til at hjælpe mange mennesker til at forstå sig selv, og at finde vejen til et sundere liv.
Henriette du er en smuk stjerne, fuld af lys og varme. Tak for din viden, tak for alt det du gør for os, tak for din fantastiske energi. Tak for at være min mentor/underviser. Det er jeg utroligt taknemmelig for. Med dit store engagement, indsats og passion, er du med til at udvikle mig og du viser mig nye veje. Tak for det.