Negative følser for dig væk fra målet!

- 12/11/18

Negative følser for dig væk fra målet!

Negative følelser fylder ca. 3 gange mere i vores indre vægtskål. Da vi tillægger negative følelser større betydning, de vejer tungere, og de fylder mere. Der skal helt præcis 2,9013 positive følelser til for at opveje en negativ. 
Vægten tipper med et smæk, og lige når det sker, lukker hjernen ned for de ressourcer vi har brug for, og vi ændrer vores kognition.

Der er en lille enhed i hjernen, som hedder RAS. Det er som en slags termostat, der måler niveauet for negative hhv. positive følelser. Når der er en overvægt af negative følelser, så tror RAS, at der er fare på færde, og så lukker den for, de dele af hjernen, hvor de mere avancerede kognitive processer sidder. Den lukker for områder som avanceret opgaveløsning, for evnen til at kunne samarbejde, for evnen til at tænke langsigtet og for fleksibilitet og kreativitet. alle de ting, man har brug for i et moderne arbejdsliv.

Positive følelser fortæller omvendt hjernen, at der ikke er fare på færde, og så er der åbent til de dele af hjernen, som giver dig mulighed for læring og ændre dine vaner.
Du bliver simpelthen bedre begavede, når du har flere positive følelser. Derfor er det alt afgørende for din fremtid du tænker positivt!

Og jeg forstår godt hvis det er svært at tænke positiv, hvis din hjerne er vand til at tænke negativt, men start med den lille øvelse, juster den løbene, efter som du ikke længere skal tænke over de ting du vil gøre for at få en mere positiv hverdag! Selv om jeg har en lys hjerne og tro på at alt kan lade sig gøre, bruger jeg den selv.
Jeg skriv selv 3 ting ned i min kalender hver søndag, for at sikker mig, at jeg foder min hjerne positivt, for at den er åbne for at se muligheder frem for begrænsninger!Tilbage til oversigten