Certificering i spise-adfærdspsykologi - Masterclass

Masterclass i spise-adfærdspsykologi nu som online

Bliv certificeret i spise-adfærdspsykologi hos Henriette Søvind

HENRIETTE SØVINDS Masterclass i spise-adfærdspsykologi

Jeg har gennem de sidste 9 år undervist i fysisk og metal sundhed på min egen skole, politidaghøjskolen, FOF, virksomheder og universiteter. Her har jeg ca. haft 9000 mennesker igennem, og jeg har set at de fælles kendetegn for dem alle er:

 • De spiser ikke, fordi de synes, at det er fedt, men fordi det giver dem en kort livsglæde.
 • De ved primær godt, hvad der er sundet, men falder i gang på gang.
 • De er alle mennesker, som giver meget til andre, men glemmer dem selv.
 • De fleste arbejder i et arbejdsmiljø, hvor de er hårdt presset, så som pædagoger, sygeplejersker, skolelærer, socialrådgiver eller plejeforælder.

I foråret Online

Tirsdag fra 18:00 til 21.30
26 januar, 23 januar, 23 marts,6 april, 27 april og 25 maj  

Onsdag fra kl 8.30 til 12.00
den 27 januar, 17 februar, 24 marts, 14 april, 12 maj og 26 maj


OM UDDANNELSEN


Tiden er nu kommet til at gå imod strømmen, og tage fat i det vi ikke taler om. Overvægt kommer ikke af, at du ikke ved hvad du bør spise – langt de fleste ved hvad der er sundt. Overvægt opstår hos mennesker, der kan genkende sig selv i mønstrene:

 • Mental ubalance er lig med øget chance for overvægt.
 • Livsskyggesider påvirker dit spisemønster.
 • En opvækst med alkoholiske forældre, vold i hjemmet, misbrug eller anden form for mistrivsel kan være medvirkende årsag til, at et menneske bliver overvægtig senere i livet.
 • Følelsesmæssig spisning opstår ofte i forbindelse med ens opdragelse. Ofte sker den følelsesmæssige spisning, fordi der ikke er blevet taget hånd om en konflikt – og så har man fundet mad som trøst.
 • Følelsesmæssig spisning kan være noget, man gør for at dulme en følelse af uro eller stress.
 • Overbetoningen af det personlige ansvar for overvægten er påført skyld og skam. Det øger ofte inaktivitet, overspisning og ensomhed hos de overvægtige - altså overspisning.

Så ønsker du:

 • En professionel uddannelse, hvor vi går bag mennesket, for at se, hvorfor de/vi spiser, som de/vi gør.
 • At lære hvordan vores skyggesider påvirker vores spisemønster. At ville kunne føre dine klienter og dig selv til at forstå de signaler, der opstår, inden man overspiser.
 • At få andre og dig selv til at kunne mestre et sundt liv i en travl hverdag.
 • Du har kendskab til, at et vægttab ikke bare handler om at få den rigtige madplan, men om at finde ud af hvad der forhindrer dig og andre i at spise sundt.


Desuden vil denne uddannelse gøre dig til mester i livsforståelse på et højere plan, hvor du vil opleve, at alt i livet kommer af dine handlinger. Du vil over disse 7 måneder blive undervist i skyggesider, livsdesign, livsværdier, nudging (et værktøj til adfærdsforandring), coaching og de psykologiske barrierer for at opretholde den sunde livsstil. Du bliver således kvalificeret til at varetage en professionel rådgivning i forhold til spisemønstre.

Se Moduler

 

Eksamen:

Der afholdes en skriftlig og mundtlig eksamen efter endt uddannelse. Her tildeles der kursusbeviser med titlen bestået (ved bestået eksamen) eller deltaget (ved ikke bestået eksamen). Der er ekstra udgifter til bøger.

Sted hjemme fra stuen over zoom..


Undervisere:
Undervisningen formidles af Henriette Søvind, der er kendt for Talkshowet på facebook ”Det vi ikke taler om!” Derudover er hun foredragsholder, samfundsdebattør, ekspert i kvinders sind, og uddannet NLP- Master - Trainer, Livsdesigncoach, skyggevejleder/coach, kostvejleder. Hun også forfatter til bogen: Hvem ejer dig, det gør du.


 
 

Betal uddannelsen online:

Engangsbeløb:
Uddannelsen kan betales med et engangsbeløb på kr. 12.900.

Depositum og ratebetaling:
Der er mulighed for at betale uddannelsen i 6 rater. 1. rate på kr. 2.275,- betales ved tilmelding. Herefter 5 rater af kr. 2.275,-/md., som du modtager opkrævning af via mail.
Samlet pris i alt ved ratebetaling kr. 13.650,-.

Tilmelding og betalingsmuligheder:  
Du tilmelder dig uddannelsen via hs@henriettesoevind.dk eller direkte til Henriette Søvind på tlf. 31 52 60 10. Du kan betale via MobilPay på 26759 eller via webshoppen. 

Fortrydelsesret: 
Vi følger forbrugeraftaleloven §18 ift. fortrydelsesretten, hvilket betyder, at der er 14 dages fortrydelsesret fra aftalens indgåelse (betaling), til sluttidspunktet for mulig fortrydelse. Dog vil der være et administrationsgebyr på 500 kr.
 

Modul 1

Velkomst, praktiske informationer og gennemgang af uddannelsesforløbet samt indhold.
 • Du vil lære, hvordan skyggesider er skabt, og hvordan de dannes tidligt i barndommen som dispositioner, der er uforenelige med den livsform eller det miljø, hvorunder man lever.
 • Du vil lære, hvordan de optræder i kollektiv form, så en gruppe personer undertrykker følelser og væremåder, fordi de er uforenelige med det omgivende samfunds normer.
Skyggesiderne kan manifestere sig i hverdagen som ubevidste handlinger eller fortalelser. Ofte projicerer man sine skyggesider over på andre personer. Denne projektion kan ske på såvel det personlige som det kollektive/samfundsmæssige plan ("Det er de andres skyld").

Modul 2

Integration af dine og andres skygger

Integration optager og indsluser en mere eller mindre tilpasset og selvstændig del af helheden. At turde at være præcis som du er og slippe for at presse dig selv til at passe ind og leve op til andresforventninger eller idealer. Du skal give slip på, hvad andre tænker om dig, så du kan finde modet til at gøre det, du drømmer om. Du skal kunne hvile i dig selv og slippe for at søge andres accept, ros og anerkendelse.

Modul 3

Livsdesign

 • Hvordan designer du dit og andres liv?
 • Hvad skal der til for, at du kan nå dine mål - hvordan holder du fokus?

Men er livsdesign lige med livskvalitet? Det kan man godt sige, at det er. Det er i hvert fald, det man får ud af, at lave et livsdesign. For vi støder ofte på ordet livskvalitet i livsdesign, men hvad er livskvalitet? Naturligvis er det individuelt, men hvad er det for dig?

 

Modul 4

Kerneværdier

Dine kerneværdier er dine vigtigste værdier. Hvis du ikke lever i overensstemmelse med dine personlige værdier, er du ikke autentisk. Det kan give anledning til manglende motivation og energi, og dit liv føles meningsløst, hvilken tit giver lyst til overspisning. Hvis du ikke følger dine personlige værdier, kommer du ofte til at handle i modstrid med dine inderste ønsker og behov. På sigt opbygges indre spændinger og konflikter, der saboterer din effektivitet, fremgang og livsglæde. Derfor vil vi på dette modul arbejde med kerneværdier.

Vi vil også arbejde med nudging, som er et værktøj til adfærdsforandring. Et 'nudge' er et kærligt puf i den rigtige retning, og det handler om, at gøre det rigtig på den nemmeste måde for dig og din klienter. I praksis kan det fx være at bruge mindre tallerkner til måltidet. Jo større tallerkenen er, jo mere mad putter vi typisk på den, når vi spiser.

Modul 5

Coaching i aktiv lytning
 • Hvad er det?
 • Hvordan gør vi det?
 • Hvordan kan vi flyttes fra den indre konflikt?
 • Hvordan coacher man, så det lykkes at assistere den coachede til selv at definere mål og finde løsninger? 
 • Hvordan kan vi integrere nye vaner ind i dagligdagen på en overskuelige måde?

 

Modul 6

Her lærer du, hvordan du som coach har ansvar for processen i en coaching samtale eller på gulvet til en workshop. Det er ikke din opgave at løse problemer og sætte mål, men via aktiv og opmærksom lytning samt åbne, nysgerrige spørgsmål at hjælpe den coachede ind i sit eget løsningrum.

Her vil du lære at lave en strategiplan for et vægttab eller nå andre mål i forhold til sundheden: Motivation og handlingsplan (SMARTØF).

 

Afslutning med mundtlig eksamen