Kontakt os på Tlf. 31526010

Kære Gud, hvis ikke du kan gøre mig tyndere, så gør mine veninder tykkere!

- 29/07/16


Har du støtte i dit netværk?

Hvorfor lige dette emne nu?
Jo, fordi mine kunder fortæller mig, at det nogle gange kan være vanskeligt at være sammen med kollegaer, familie, venner og veninder, som ikke kan glæde sig på deres vegne, når de taber sig eller fordi de har valgt en sundere livsstil.
 
Derfor valgte jeg at lave et forsøg - jeg købte to billeder. De var ens, begge var lavet som en børnetegning med en sød lille pige, der står og smiler - den eneste forskel på billederne er teksten.
 
Jeg hang dem op på vores toilet, hvor jeg vidste, vores gæster ikke kunne undgå at se dem - nemlig lige dér, hvor man sidder og tænker over livet!
 
På det ene billede stod der:
"Hvordan kan 1 stykke chokoladekage på 1 kg få mig til at tage 3 kg på?"
 
På det andet billede stod der:
"Kære Gud, hvis du ikke kan gøre mig tyndere, så gør mine veninder tykkere."
 
Og hver gang en af mine gæster kom fra toilettet, spurgte jeg dem, om de havde set billederne og hvad for et, de bedst kunne lide.
 
De svarede alle, at det var det billede med teksten; "Kære Gud, hvis du ikke kan gøre mig tyndere, så gør mine veninder tykkere."
Mit næste spørgsmål var: "Hvorfor det?", hvortil svaret var: "Det er genialt, det er bare så meget mig, det er uhyggeligt, men jeg har tænkt det.”
 
Ja det er måske uhyggeligt, for det fortæller nemlig om en side, vi alle besidder. Vi vil alle gerne glæder os på andres veje, når bare det ikke sætter os selv i et dårligt lys.
 
Derfor er det til tider så svært at glæde sig på andres vegne. Det er ikke, fordi vi bevidst vil være onde, men følelsen af ikke at slå til gør ondt, så det kan overskygge alt andet. 

Personligt har jeg fået kommentarer så som: "Nu skal du ikke tabe dig mere, det vil ikke se pænt ud" og "Er du sikker på, at det ikke er blevet til en spiseforstyrrelse?", hvortil jeg kun kan svare, at jeg ikke er ved at få en spiseforstyrrelse, men jeg har allerede en! Overspisning!

Så hvorfor siger vi disse ting til vores bedste veninder, familiemedlemmer og omgangskreds? Og hvorfor er det så svært for din omgangskreds at være tilskuere til dit vægttab? Fordi vi alle bliver ramt på egen dårlig samvittighed, idet alle har et ønske om at se godt ud, have overskud og udstråle masser af energi. Mange kan bare have svært ved at komme i gang. 
 
Et eksempel for mig er en tidligere kunde, hvor svigermoderen fyldte hendes fryser med flødeis, selvom svigermoderen lige akkurat havde foræret hende et livsstilsforløb i fødselsdagsgave.  
 
Veninder, som inviterer deres veninden til kaffe og kage, velvidende at en kostomlægning er aktuel for veninden, men at hun ikke kan få sig selv til at sige pænt nej tak. 
 
Kærester, som henter Junkfood til sig selv og tager lidt med til kæresten, da det jo kunne ske, at hun fortryder. 
 
Veninder, som spørger, om man nu også vil være den samme person efter et massivt vægttab alene af den grund at give dårlig samvittighed. 
 
Ja! Du vil få en anden personlighed gennem et sådan forløb. Du vil komme tættere på dig selv, du vil lære at hvile i dig selv og smide de mennesker ud, som står og hopper i dit blomsterbed! 
 
”… kvinder kan desuden være direkte onde, når en veninde er på slankekur. Hele 20 % indrømmede, at de helt bevidst har lokket en fastende veninde i fristelse. Det står i The Sun."
- Ekstra Bladet, april 2007.
 
Hvad kan vi så gøre for ikke ryge i fælden ved de 20 %, som ikke ønsker os det bedste?

Skal vi udelukke dem fra vores liv? Eller skal vi hjælpe dem og os selv med ikke at få dårlig samvittighed eller ødelægge et godt venskab? Jeg vil vælge det sidste, fordi jeg er overbevist om, at mine veninder ikke gør det for at skade mig men for at beskytte sig selv.
 
Gode råd til at undgå sabotører:
 
  1. Sig til dine veninder, inden du tager ud til dem, at du er i gang med en livsstilsændring, og du har brug for deres støtte, indtil den kører. Og om I ikke kan holde jer til et sundt alternativ, hvis I skal have noget at hygge med. Så bliver det lettere, og dermed også lettere at sige nej tak til et stykke kage, hvis din veninde alligevel byder på det. 
  2. Lav aftaler med din familie om, at der ikke bliver indkøbt usunde madvarer. Især i den tid, hvor I skal ud af jeres sukkerafhængighed, er det vigtigt i de 3 første uger, at der ikke er søde sager inden for rækkevidde, når du kommer hjem.
  3. Nogen vil altid kommentere, hvad du spiser, når du forandrer sit spisemønster, især når ens primære mad består af kød og grøntsager. Der vil komme kommentarer som: ”Nu skal du også passe på, det ikke tager overhånd” eller ”Pas nu på du ikke får en anden spiseforstyrrelse”. Min kommentar til de mennesker er altid: (som Lene Hansson siger) ”Du bliver, hvad du spiser, derfor spiser jeg, som jeg gør, du skulle prøve det”.
  4. Der vil altid være nogen, som vil sige, at du har forandret dig, fordi du har tabt dig. Det kan såre dig. Men tag det som et godt tegn, naturligvis har du forandret dig, du er blevet gladere, mere selvsikker, og så passer du lige pludselig på dig selv, tilmed har du også lært ordet nej for at passe på dig selv. 
 
Jeg vil afslutningsvis sige, at jeg selv har haft masser af veninder, der har støttet mig hele vejen og også efter jeg var kommet så langt og har accepteret, at jeg lever den sunde livsstil.
 
 
Fakta : Kvinder tænker altid på:
Hvad andre mon tænker om dem. Derfor siger kvinder tit ja til et stykke kage, uden de har lyst til det - bare fordi de er bange for, hvad de andre tænker, hvis der bliver sagt nej!
 


Tilbage til oversigten