I hjernen sidder et såkaldt belønningscenter”, som driver os; det er en del af vores overlevelses-system.

- 18/12/17

I hjernen sidder et såkaldt belønningscenter”, som driver os; det er en del af vores overlevelses-system.
 
Og når vi er/bliver truet på vores overlevelse (f.eks. af frygt, angst, stress m.m.), kan vi dulme de følelser, der gør ondt, ved at aktivere vores belønningscenter.

Da kalorierig mad såsom sukker, hvidt brød, kager, ost, mejeriprodukter og fedtrige madvarer mætter mest, er det disse fødevarer som giver os den hurtigste belønning og skaber ro i kroppen, derfor skaber disse fødevarer en afhængighed hos os!

Og det er ikke sikkert, at du selv er bevidst om, hvor meget du er styret af dine tanker, følelser, vaner og indre behov. Men som du kunne læse ovenover, er vi mennesker styret temmelig meget af vores ubevidste “lager” af vaner, erfaringer, frygt og viden. Det kan både komme dig til gode, men samtidig virke som en forhindring i at nå dit mål, som f.eks. kunne være, at få en sund og slank krop.

Derfor er det vigtig at flytte fokus, når føls en kommer!
Personlig gør jeg det, ved at hænge vaske tøj op når følesen kommer, ringer til min mand eller veninde, eller så flytter jeg fokus ved at aflede mig selv, ved at sige, at den person eller din ting der giver mig lysten til sukker, ikke skal have den ære for, at jeg bliver tyk igen!!
Jeg har nemlig i mange år spist på dårlig samvittighed. ”Frygten for ikke være god nok” eller ”bange for at lave fejl”, ”frygten for ikke at slå til”, en følelse jeg holdt nede med mad!

Så for at dit vægttab skal lykkedes, skal dit ønske om succesen være større end frygten for, at det ikke lykkes! 
Mange varme hilsner Henriette Søvind. Tilbage til oversigten