Hvordan kan du leve ud fra din autentiske kerne og flytter fokus fra hjernen til hjertet?

- 12/11/18

Hvordan kan du leve ud fra din autentiske kerne og flytter fokus fra hjernen til hjertet?

Vi starter med selvværdet. Selvværd er en følelse af at være god nok uanset hvad du gør, hvad du tjener, hvor du bor, hvilken bil du kører i, hvilken familie du kommer fra og hvilken opvækst du har haft. Et godt selvværd giver dig en ro, så du tør åbne dit hjerte og være autentisk.

Et højt selvværd gør, at ingen kan ramme dig, selv dem der går ned i deres laveste jeg. Den giver dig en følelse af selvsikkerhed, hvor du hviler i dig selv, tør at sige ‘pyt’.
Den selvsikkerhed hjælper dig med at sende dem en venlig tanke, når de forsøger at håne dig. Ja, måske endda føle at det må være hårdt for dem at leve et liv, hvor man går efter andres fejl. Det gør de i frygt for at se deres egne fejl i øjnene og anerkende dem. Selvværdet gør netop, at du har en overbærenhed overfor dem der er gået lavt og du kan bevare dit lys.

Et godt selvværd giver dig følelsen af, at du er noget værd og du er værd at elske. Det giver dig følelsen af, at du hører til et sted. Du føler, at du kan byde andre noget de har brug for. 
Det er som om, at jo mere du giver dig selv og dit selvværd, jo mere kan du give andre.

Så start med fra i dag at rose dig selv, for alt det goe du gør, og alt det smukke du er .. 
Sige hver morgen til dig selv:
Du er smukke !
Du er fantastisk!
Du er go som du er !
Du kan noget ikke andre kan!
Du er uundværlig!


Henriette Søvind

 
 


Tilbage til oversigten