Kontakt os på Tlf. 31526010

Chefen sender gode folk ud ad døren? - derfor har vi mangel på arbejdskraft.

- 02/12/22
Chefen sender gode folk ud ad døren?
- derfor har vi mangel på arbejdskraft.
Der er en ting som tydeligt skinner igennem gang på gang når de ansatte siger op, det er, at chefen sender de gode medarbejder ud ad døren.
Men hvordan kan det ske, når vi aldrig har brugt så mange penge på lederuddannelser som nu? Det viser sig, at vi bruger alt for meget tid på strategier og personlighedstyper, i stedet for at lære lederne at være autentiske og hvile i sig selv, hvilket er langt vigtigere for medarbejderne.
Vi glemmer simpelthen, at det er det nære, vi søger i vores arbejde i dag, sammen med dygtige ledere, frihed og løn. Men hvad drejer elefanten i rummet sig så om, det er chefen, og at en dygtig leder giver selvbestemmelse til deres ansatte, som er lig med frihed.
En anden ting vi er drevet af, er mere i løn, hvilket igen er et udtryk, for at vi ønsker mere frihed, mere i lønningsposen giver flere muligheder for at have råd til at hygge sig, når man har fri. Det passer også godt, med de nye tendenser danskerne har fået efter corona, hvor de bruger mindre penge på dagligvarer og tøj, og flere på restaurantbesøg og forlystelser.
Så hvad kan vi gøre for at tiltrække medarbejdere og beholde dem, når vi står midt i en økonomisk krise, og ikke har råd til at lønningerne tager himmelflugt.
Vi kunne for eksempel, give medarbejderne mere frihed til at vælge hvordan og hvornår de arbejder, så vi imødekommer de nye tendenser, der er på arbejdsmarkedet. Det vil tiltrække langt flere kompetente medarbejdere, end hvis en stilling er fastlåst i 37 timer, da vi har ændret vores adfærd fra et ønske om at eje noget, til mere frihed.
Derfor skulle man måske kigge på den løsning, at man til jobsamtalen spørger, hvor mange timer ønsker du at arbejde, og selvfølgelig sætte lønnen derudfra, hvilket vil kunne bidrage, til at den enkelte medarbejder vil kunne finde bedre balance mellem job og fritid.
Ny forskning viser, at dem der har 2 ud af 5 hjemmearbejdsdage, har langt mere trivsel på arbejdet, end dem der skal afsted hver dag.
Så hvis vi skal igennem den krise vi står midt i, skal vi droppe at tænke så konservativt, i forhold til arbejdslivet, som vi har gjort de sidste 15-20 år, når vi tænker HR og rekruttering, og turde vride os fri af fagforeningernes fastlåste gammeldags holdninger, og i stedet for se på hvad medarbejderne egentligt ønsker, samtidig med at vi skal have autentiske ledere, der tør at være leder under frihed.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tilbage til oversigten