Kontakt os på Tlf. 31526010

At spise en frokost med dine medarbejdere kan være en afgørende faktor, til at du har arbejdskraft nok i morgen.

- 10/01/23
At spise en frokost med dine medarbejdere kan være en afgørende faktor, til at du har arbejdskraft nok i morgen.

Kort sagt så er det sådan, at i en tid med mangel på arbejdskraft, er det kun de forandringsvillige der vil overleve.
Til dem der tænker, at vi nu er på vej ind i en tid, hvor der vil komme flere arbejdsledige, og det derfor vil blive nemmere at skaffe arbejdskraft, så er der en ny udfordring, der lurer lige om hjørnet. Der er en tendens, der pt vælter ind over USA, og som vi også kan se breder sig til Danmark med lynets hast, folk siger op, selvom de ikke har et nyt job i sigte.
 
Derfor vil det kun være dem, der tør kigge ind i det nye arbejdsmarked, der overlever, fremfor dem der fastholder min generations værdier og overbevisninger, omkring at løn og videreuddannelser er de vigtigste parametre, for at medarbejderne står op om morgenen og går på arbejde.
 
Corona har i den grad givet os en pause til at tænke over, hvad der i virkeligheden, betyder mest for os, når det gælder livet og det at gå på arbejde.
 
Den nye tendens med at folk siger op, hvis de ikke har en følelse, af at høre til, blive anerkendt og være en del af et fællesskab, er egentligt ikke noget nyt, det har altid ligget i menneskets natur. Hvis vi kigger tilbage på savannen, var vi også der nødt til at være en del af et fællesskab for at overleve, noget vi i den grad igen er blevet opmærksom på, i en tid med Corona og krig i Europa. Sidste nye forskning viser, at gode relationer ligger som nummer 3 i menneskets natur for at overleve, først kommer mad og varme, derefter søvn og de gode relationer.
 
Derfor kommer vi nu til at kigge ind i en ny tid, hvor vi som arbejdsgiver igen skal nytænke, hvordan vi skaber den gode relation mellem medarbejdere og ledelse.
En tid hvor personalepleje er afgørende for fastholdelse af medarbejdere, ”rygepauserne” har aldrig været vigtigere, for at vi får følelsen af fællesskab.
 
De små ting, som det at spise frokost med sine medarbejdere hver dag, ville kunne øge fastholdelsen markant. For det er her, du vil finde ud af, hvad der virkelig rører sig i den enkelte medarbejder og hvad der gør, at Ulla ned fra produktionen ikke ser så glad ud for tiden.
Det kan også være det at møde ind 10 minutter før og gå rundt og ønske dine medarbejdere en god dag, holde morgen-kom-sammen på 5-10 minutter hver morgen, omkring hvad dagens mål er, eller afslutte dagen med en tak for deres indsats.
Du må heller aldrig glemme deres fødselsdag, vi har alle brug for at blive fejret, og det at blive husket på sin fødselsdag, giver følelsen af at høre til og være værdsat.
 
Fremtidens ledere må nu indstille sig på en ny tid, hvor fællesskab og nærvær bliver en afgørende faktor for fastholdelse, en tid hvor den enkelte medarbejder skal have følelsen af at høre til, at de er værdifulde og at de gør en forskel for den enkelte virksomhed. 
Vi skal tilbage på savannen, hvor det var altafgørende for alle i klanen, at have en vigtig rolle, så de fik følelsen af at tilhøre en klan, og kæmpede i fællesskab i svære tider. Vi ser det også tydeligt lige nu med krigen i Ukraine, hvordan de alle i fællesskab kæmper for deres land.


Tilbage til oversigten