Kontakt os på Tlf. 31526010

Al forskning viser, at mennesker bliver ensomme af, ikke at være aktiv lytter, eller at blive lyttet til.

- 25/11/21
Al forskning viser, at mennesker bliver ensomme af, ikke at være aktiv lytter, eller at blive lyttet til.
Derfor står vi nu overfor en folkesundhedskrise, selvom vi bor i et velfærdssamfund.
Vi har i al for lang tid, glemt at lytte til de mennesker, det drejer sig om, her tænker jeg både på de ældre, de psykisk sårbare, og dem der arbejder i sundhedssektoren.
For føler du dig ikke som en del af samfundet, eller har følelsen af, at du ikke bliver lyttet til, når du har brug for hjælp, eller bare når du har en mening, øger det din sandsynlighed for en tidligere død. I et forskningsforsøg, står det endda side om side, med at lide af fedme eller alkoholisme. Den negative effekt er så stor, at det svarer til, at du ryger 14 cigaretter om dagen. Samtidig med, har forskning også fundet en sammenhæng imellem ensomhed og blodpropper, hjertesygdomme og demens, plus et svag immunforsvar.
Sociologer og psykologer har advaret os længe, om at vi er på vej ud over skrænten, men vi har glemt at lytte.?
Derfor har jeg nu valgt, at stille op som byrådskandidat for Konservative i Aalborg kommune, og jeg er nok den eneste, der har en følelse af, at der bliver talt meget om problemerne, og lavet løsninger, uden egentligt at tale med dem, det handler om.?
Derfor vil jeg kæmpe for, at de ældre ikke længere skal føle sig ensomme, jeg vil have tilknyttet en person til den enkelte ældre, som har tiden til at lytte.?
Jeg vil kæmpe for, at der bliver lavet en analyse af, hvad der forgår i sundhedssektoren igennem aktiv lytning. For lige meget hvordan vi vender og drejer det, er det DEM, der er specialisterne.
Derfor indbyder jeg også til kaffeaftaler og debatter for alle offentligt ansatte, både før og efter valget.
Henriette Søvind?
Byrådskandidat for Konservative i Aalborg kommune?
CEO -indehaver af adfærdsdesign / kostvejleder skole Foredragsholder, adfærdsnørd, debattør & forfatter


Tilbage til oversigten